Trüffel torta
sponsored links
Mint azt tõlem már megszokhattátok, szeretem az egyszerû de nagyszerû dolgokat. 7. házassági évfordulónkra, 20 perc és kész Azt hogy milyen finom, ugye mondani sem kell
Tészta:
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
- 1 kk sütõpor
Krém:
- 300 gr étcsoki
- 5 dl habtejszín
- 2 ek jó erõs fõzött kávé
És még:
- holland kakaópor
A tojások fehérjét verd kemény habbá pici sóval, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját, majd a cukrot, és szitáld bele a kakaóport és a sütõporos lisztet. Sütõpapírral bélelt tortaformában süsd 180 C-on tûpróbáig (nem mértem, kb. 20 perc lehetett).
A krémhez törd kockára a csokit, adj hozzá 2 dl habtejszínt és a kávét, és olvaszd össze az egészet (keverd össze habverõvel, hogy szép sima legyen). Vedd le a tûzrõl és vegyél el a masszából 2 eknyit a díszítéshez.Keverd a maradék 3 dl habtejszínt is a csokikrémhez, és ha már eléggé kihûlt, tedd be a hûtõbe. Amikor már a krém is kellõképp megdermedt, kézi mixerrel keverd jó habosra. A kihûlt tortalapra kend a a csokikrémet, a félretett trüffel krémbõl pedig formálj golyókat, és forgasd meg õket a kakaóporban. Ezekkel díszítsd a tortát, és szitálj az egészre holland kakaóport díszítésként.
Recept innen kipróbálva