Trófea Grill Étterem ? Párolt szarvascomb burgundi mártásban, burgonyafánkkal , áfonyavel?vel

2014-08-07

sponsored links

Tegnap, amikor ismét egy óriási zuhinak lehettünk részesei itt a fõvárosban, azon gondolkoztam, hogy a futároknak mekkora szívás lehet, hiszen nekik ilyen idõjárási körülmények között is helyt kell állni. Persze minden munkának megvan az árnyoldala, így mi a másik oldal csak annyit tudunk tenni, hogy a szokásos vagy esetleg némi extra borravalóval díjazzuk a munkájukat. Az mindenképpen rossz stratégia, hogy kinézünk az ablakon és a zuhogó esõt lesve úgy döntünk, hogy üres hassal folytatjuk a munkát. Persze én, mivel jó fej vagyok kiszámítottam, hogy mikor nem fog bõrig ázni a futár és akkor rendeltem meg a Trófea Grill Étterembõl a napi betevõt. Az éttermet elsõsorban mindenki arról ismeri, hogy pár ezer forint befizetéséért, addig lehet náluk enni, még ki nem pukkadunk, mint egy lufi, de elárulom, házhoz szállításra is van lehetõség.

Esztétika,megjelenés: A választásom, nem egy rántott hús, a nevének a kiolvasása is többször indítja be egy átlag földi halandó nyálelválasztását. Tehát a fogás ami két dobozban érkezik, párolt szarvascomb burgundi mártásban, burgonyafánkkal és áfonyavelõvel. Ahogy megrendeltem, elkezdtem gondolkozni, hogy egy ilyen étteremben gyönyörûen megtálalható fogást, hogyan fognak dobozokban prezentálni. Megérkezett a csomag, és nem igazán ért meglepetés, két dobozban kaptam meg a szarvast és kíséretét. Az egyik doboz tartalmazta a köretet, 12 golflabda méretû barnára sütött gombóckát. Egy gombócot kettévágva kiderült, hogy a szerkezete igazán szellõs, nem ragad bele az ember fogába. A másik doboz jobb oldalán, az áfonyavelõ. Ami lényegében egy dzsem, sötét lila színnel és áfonya darabkákkal. A legfontosabb fakkban a szarvas, ami a barnás színû burgundi mártásban úszkál. Három ujjnyi vastag szeletrõl van szó, így az egész fogás arról árulkodik, hogy jól fogok lakni a végére. A látvány lenyûgözõ, nem lenne jogos pontot levonni.

Pont:10/10

Ízvilág: Jó szokásom szerint elsõ lépésként rámegyek a köretre, ami enyhén burgonyás ízû, és könnyed. A külsõ része, kicsit keményebb, így a villára szúrva mehet a szószba tunkolás. Ha már szósz, akkor vesézzük ki kicsit ezt a burgundi mártást. A színét annak köszönheti, hogy ez lényegében egy barna mártás, ami vörösborral van megbolondítva. Mielõtt rátérek az ízre, a barna mártást is tisztába tesszük, ami húslébõl és zöldségekbõl készül. A zöldségeknek a húslének és a bornak a találkozása, egy olyan ízkavalkádot eredményez, ami remekül helytáll a párolt szarvas comb mellett. A húst szerintem nem is igazán fûszerezték, az ízeket a szósz garantálta. A mellé került áfonyavelõ, nem túl édes, stimmel a fogáshoz és ahol áfonyadarab is kerül a falatba némi fanyar ízt is találunk. A tökéletes falathoz persze mindenbõl kell egy kicsi, így élménnyé is válik az evés és tényleg finom ételt fogyaszthatunk.

Pont:9/10

Mennyiség: Na a mennyiség az egy jól megtermett, térdig érõ hóban egész nap fát vágó munkásemberre van méretezve. Három kisebb tenyérnyi párolt szarvascomb szelet, 12 darab burgonyafánk, és ezek mellé még a szósz és a lekvár. bár nem favágással foglalkozom, de az írás ezen részének hitelessége érdekében megettem az egészet. Kicsit olyan érzésem volt utána, hogy butaságot csináltam, egy jó két órán keresztül a szervezetem az összes energiáját arra használta fel, hogy megeméssze ezt az íze miatt kötelezõen egy ültõ helyében elfogyasztandó fogást. Ha jól akartok lakni, vagy esetleg kicsit kevesebbet esztek az átlagosnál és van kivel megosztanotok, akkor ez biza egy tökéletes választás mennyiségi szempontból is.

Pont:10/10

Kiszállítási idõ: Az étel bármilyen finom is, a kiszállítási idõt sajnos nagyon nem tudják befolyásolni az éttermek. Persze gyanús, hogy nem akkor kezdték el párolni a hússzeleteket, amikor leadtam a rendelést, de az összekészítéssel és a remek idõjárásban való utaztatással azt mondom, hogy az 55 perces szállítási idõ nem vészes. Persze ennél a pontnál, mivel mindig a 45 perchez viszonyítok, nem tudok jó pontokat adni, de van az úgy, hogy a jó dolgokra várnunk kell.

Pont:5/10

Ár/érték: A készételek kategória üdvöskéje 1690 forintocskába kerül. Eddig nem igazán rendeltem a Trófea Grill Étteremtõl, mert mindig kicsit túlárazottnak éreztem. Ezt a tévhitet, az okozta, hogy elég híresek, és nem igazán találunk 1500 forint alatt megfelelõ ajánlatot az étlapon. Ami biztos, hogy ez a tévhit a párolt szarvascombnak köszönhetõen eloszlott és záros határidõn belül muszáj leszek tesztelni valami nagyon mást is az étlapjukról. Nagy adag, remek minõség, igényes és praktikus csomagolás és persze ajándék hûtõmágnes. Ezek azok a kulcsszavak, amik eszembe jutnak a fogásról. Amit még meg kell említenem, hogy 490 forintért rendeltem mellé egy gesztenyepürét, amit 3 órával az ebéd után tudtam csak elfogyasztani. Lehet, hogy az élmény, de inkább a minõség és a hozzá rendelt ár az, ami azt mondatja velem, hogy ez ár/értékben is hibátlan.

Pont:10/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/trofea-grill-etterem-pa...

sponsored links

Keres?s