Tortillatekercs babbal és kolbásszal

2013-08-23

sponsored links

Amikor úgy érek haza, hogy "Kaját nekem ide, de most azonnal", olyankor elég kegyetlen a felismerés, hogy magamnak kell megcsinálnom. Fáradt is meg nyûgös is vagyok, de fõleg éhes, és körülbelül tíz percet vagyok hajlandó "fõzéssel" tölteni. Fáradtságra valami ütõs kaja kell, nyûgösségre meg kolbász, de a CBA-ban meg ne vegyétek ezt a Brutális nevût, mert igen rossz.

Az elõrecsomagolt tortilla-lapokkal tavasz óta vagyok mélyebb barátságban, azóta mindig tartok itthon. Kolbászt is. Babkonzervet mondjuk pont nem, de mondjuk úgy, hogy jókor voltam jó helyen, épp vásárlás közben jött az ihlet, hogy hoppáhoppá, akkor mi lesz ma vacsira.

Felkarikáztam egy arasznyit a Brutálisan rossz kolbászból (ízesítõanyagnak egye fene, megfelel, de csak most az egyszer), és egy kicsit megsütöttem. Ráöntöttem a babot, szándékaim szerint a leve nélkül, de ez nem jött össze. Kicsit összenyomkodtam, hogy a babszemek összetörjenek, és felszívják a levét, valami nem olyan szép masszát képzeljetek el, de mire elképzeltétek, már kész is volt, elzártam a gázt. Só nem kell bele, máson meg lusta voltam gondolkodni.

Egy tortillalapot (kivételesen) a mikróban pár másodpercig melegítettem, megkentem a babos-kolbászos töltelékkel, bõõõõõõõõven reszeltem rá sajtot, valahogy felcsavartam, és még ki se értem vele a konyhából, már fel is faltam! Laktató, igazából egy elég, de nekem csak két tortillám volt, és nem akartam, hogy az az egy megmaradjon (álszent pofa) :-D

Folytats a blogon ... valsagkonyha.blogspot.com/2013/08/tor...

sponsored links

Keres?s