Tortellini leves

2014-07-12

sponsored links

Mai levesem szintén Kevin Lynch-tõl származik, sõt a második fogásom is?. A leves nagyon finomra sikerült, másodikról nem fogok beszámolni:)). Persze a levesen is változtattam kicsit, de csak nagyon kicsit? gyerekek miatt nem tettem bele chillit és az oregáno helyett zöldpetrezselymet használtam.

tortellini leves

Hozzávalók: 1 kanálnyi olaj, 1 apróra vágott hagyma, 3 cikk összetört fokhagyma, 1 kiskanálnyi chilli paprika (én ezt utólag tettem a tányérba, a gyerekek miatt nem fõztem bele), 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 kiskanálnyi õrölt kömény, 25 dkg pulyka vagy marha darálthús, másfél l húsleves vagy marhaleves, 1 vörösbab konzerv, 1 apróra vágott paradicsom konzerv , 1 kiskanálnyi oregáno (én petrezselyemzöldet használtam), egy tasak sajtos tortellini, só, bors.

A sok hozzávalóból elsõ látásra bonyorultnak tûnik az elkészitése, közben meg nagyon egyszerû a recept, és laktató.

Elõször az apróra vágott hagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a fokhagymát, õrölt köményt, (chillit), pirospaprikát, és pár percig folytonos kavarás között tovább dinszteltem. Beletettem a darált húst, az én esetemben pulykát, és addig fõztem, mig a hús ki nem fehéredett, kb. 8 perc. Felöntöttem a húslevessel. Beletettem a lecsorgatott babot, a paradicsom konzervet, a petrezselyemzöldet és a tortellinit. Izesitettem, és amikor a tortellini megfõtt, lezártam.

Tálaláskor tejfölt és reszelt sajtot tettem a tányérokba.

Melegen ajánlom!!!:))




Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s