Torta legénybúcsúra

2011-08-13

sponsored links


Két napja csörgött rám régi ismerõsöm, hogy vállalnék-e egy tortát? Már megbeszéltem magammal egy hónapja, hogy augusztusban összesen két tortát fogok elkészíteni és semmi több! Aztán persze borult a terv, akiknek beterveztem a születésnapját, azok végül nem ünnepelték meg - így a torta sem kellett. Másrészt, amikor olyan jó ötleteket találnak ki, én is rögtön belelkesedek és már jár is az agyam, hogy hogyan is lehetne a legtöbbet kihozni a dologból!
A legénybúcsúra kb. 20 szeletes, cicis tortára gondoltak. Hát, nekem a torta olyan dolog, amit igyekszem nem közönségessé tenni. Így rögtön egy popós tortára változtattuk az elképzelést, valamivel ízlésesebb tud lenni. Tudom, hogy legénybúcsú, de akkor is. Csütörtök óta nézegettem a témába vágó dolgokat és ki is alakult az elképzelésem egy kacér, rövid szoknyás fenékrõl. De közben megláttam ezeket a fûzõs tortákat (corset cake). Gyönyörûek és bármennyire is kihívóak, szerintem közönségesnek nem nevezhetõ a dolog.

Így módosult a terv - természetesen még faragás elõtt. Sütöttem egy nagy tepsi piskótát, betöltöttem három réteg csoki krémmel, dermesztettem, faragtam, jó plasztikai sebész módjára odavarázsoltam a didiket, kívülrõl is párizsi krémet kapott és hagytam kicsit nyugiban a hûtõben.
Közben begyúrtam a bõr színét és a feketét (ami nálam erõs sötétkék). Kiválasztottam a fûzõ fazonját és már nem tudtam várni egy percet sem, elkezdtem bevonni a tortát.
Az ilyen torták bevonásánál már megtanultam, hogy ...

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2011/08/torta...

sponsored links

Keres?s