Torta keresztelõre és esküvõre - egyben

2012-01-26

sponsored links


Az elõzõ hétvége gyõri eseményeit elmeséltem elejétõl a végéig, de hozzá tartozik a történethez még egy eseményszál. Jó néhány hete hívott fel Detti, hogy keresztelõi tortát szeretne erre a hétvégére. Persze rögtön mondtam, hogy ez a hétvége nem jó, mert elutazunk. Aztán ahogy tovább beszélgettünk, kiderült, hogy szombatra kell a torta és kiderült, hogy ez az alkalom nem csupán keresztelõ lesz, hanem egyben esküvõ is!
Ez a két információ már elég is volt, hogy nekem elszabaduljon a fantáziám és képtelen lettem volna nemet mondani. Az elsõ ötlet elég vad volt. Ráadásul hangosan gondolkodtam, mondtam Dettinek, hogy mi lenne, ha a torta egyik oldala esküvõre, a másik pedig keresztelõre lenne hangolva? Ilyenkor nálam jön egy egészen másik dimenzió, a lila köd és nem tudok szabadulni az elsõ gondolattól.
Bevallom, nagyon feladta a leckét, hogy teljesüljön az elképzelés (amire persze Detti áldását adta), de ugyanakkor ízléses legyen a megvalósítás.
De lányok, azért akármennyire is nem esküvõ párti valaki, ha mégis rászánja magát a nagy napra, akkor már csak legyen egy igazi esküvõi torta! Nagyon kedves emlék lehet, hogy a keresztelõ mellett ezt az alkalmat is képviseli a torta a külsõ jegyeiben. Talán csak a saját esküvõi torta mániámat vetítettem ki, de makacsul ragaszkodtam ehhez a gondolatmenethez.
Aztán a színek is sok fejtörést okoztak. A megkeresztelt baba kisfiú, ehhez mindenképpen társult nálam a kék szín. Ehhez pedig hófehéret tudtam elképzelni. A másik elgondolás az ekrü volt, finom barnás árnyalatokkal.
Sokat hezitáltam, míg a hófehér-kék-ezüst trió mellett döntöttem.
Aztán jött a forma. Milyen legyen? Kerek, szögletes? Legyen a hagyományos elrendezés szerint, azaz a nagyobbtól haladjon a kisebb felé a rétegezés. Persze beötlött a gondolat, hogy milyen jó lenne a fordított tortát ...

Folytats a blogon ... homoktorta.blogspot.com/2012/01/torta...

sponsored links

Keres?s