Tonkababos csokoládés pite

2014-05-02

sponsored links

Anno még Katuci szerettette meg velem a tonkababot, azóta, ha látok egy receptet, amiben szerepel, rögtön elmentem. Keresgéltem most a könyvjelzõnek elmentett receptek közül, hogy valamelyiket elkészítsem. Illéskrisz csodás tonkababos pitéjét néztem ki, és sütöttem meg. Állagra, kinézetre, meg ízre is hasonlít a brownie-hoz, úgyhogy gondolhatjátok, hogy tetszett nekem.:)
A tészta alját sima kekszes alappá változtattam, volt itthon keksz, amit el akartam használni, úgyhogy kapóra jött. Kakaóporral meg elfelejtettem leszórni, de így is tökéletes volt.



Hozzávalók
  • 16 dkg darált csokis keksz
  • 6 dkg vaj
  • 20 dkg olvasztott étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 0,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél tonkabab reszelve

Elkészítés
  1. A kekszet összegyúrjuk a vajjal, majd kibélelünk vele egy 20-22 centis tortaformát. Elõmelegített sütõben, 180 fokon 10-15 perc alatt elõsütjük a tésztát.
  2. A tejet, a tejszínt egylábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, kicsit felmelegítjük, hogy még ne forrjon. Kihûtjük.
  3. A felolvasztott csokoládét a tojásokkal együtt a meleg, de nem forró tejszínhez keverjük. A végén belereszeljük a tonkababot is.
  4. A krémet alaposan kikeverjük, majd az alapra öntjük.
  5. 180 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Folytats a blogon ... florakonyha.blogspot.com/2014/05/tonk...

sponsored links

Keres?s