Tonhalas-zöldséges árpagyöngy saláta

2014-05-07

sponsored links

Ígérem, egy hónapig nem hozok több salátát, és persze azt is, hogy visszaveszek egy kicsit a tartósított halakkal készülõ receptekbõl. Az igazság az, hogy nagyon ügyelek arra, hogy minden héten kerüljön friss hal is az asztalunkra, de ez mostanában kimerül egy-egy egészben, sütõben sütött vagy posírozott pisztránggal/aranydurbinccsal/tengeri sügérrel, amelyeknek (elsõsorban idõ-, másodsorban inspiráció hiányában) a fûszerezésén is szinte alig változtatok. Kéthetente be-beugrik egy-egy tenger gyümölcsivel és idényzöldségekkel megrakott tészta vagy rizottó is, amit ugye kifejezetten kér a család, így ezek mellett kevés idõ jut a kísérletezésre.

Kíváncsi vagyok, mit hoz a jövõ?addig is itt az eheti salátánk, amit az elõzõvel együtt benevezünk a Colette által meghirdetett 63. VKF! fordulójára, amelynek témája a saláta, mint fõétel.

Tonhalas-zöldséges árpagyöngy saláta

Hozzávalók 4 személyre: 280 g árpagyöngy, 1 piros kaliforniai paprika, 150 g sárgarépa, 200 g fõtt csicseriborsó (nálam most elõzõ napi köretbõl maradt), 1 avokádó, 50 g lila hagyma, 160 g olívaolajos tonhal, egy nagy csokor petrezselyem- és korianderzöld, só, frissen õrölt feketebors, õrölt római kömény, 1 citrom, extra szûz olívaolaj, balzsamecet

DSC_8993

A sárgarépát megtisztítjuk, 2-3 mm vastagon felkarikázzuk, sós vízben roppanósra fõzzük, majd leszûrjük, és egy keverõtálba tesszük. A hagymát megtisztítjuk, nem túl apró kockára vágjuk, a zöld fûszereket finomra aprítjuk. Az avokádót meghámozzuk, negyedeljük, a paprika csumáját és ereit eltávolítjuk, és mindkettõt is kb 2-3 mm vastagon felszeleteljük. A tonhalat lecsöpögtetjük. Az árpagyöngyöt sós vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és a többi elõkészített hozzávalóval együtt a sárgarépához adjuk. Megszórjuk a római köménnyel, megsózzuk, megborsozzuk, ráfacsarjuk egy citrom levét, meglocsoljuk egy kevés balzsamecettel valamint extra szûz olívaolajjal, az egészet összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/05/07/ton...

sponsored links

Keres?s