Tonhalas spagetti

2014-05-17

sponsored links


Ez a paradicsomos tonhalas spagetti pillanatok alatt elkĂ©szĂŒl, egyszerĂ» Ă©s nagyon finom. MĂĄr olasz Ă©tel hiĂĄnyom volt, amikor a testvĂ©rem bejelentette, hogy Ă” tonhalas spagettit enne. De nem ĂĄm akĂĄrmilyet, hanem pontosan olyan amilyen az olasz barĂĄtja kĂ©szĂ­t. Feladta a leckĂ©t, Ă” ugyanis csak friss zöldfĂ»szert hasznĂĄl Ă©s a pĂĄr alapanyag minĂ”sĂ©gĂ©n mĂșlik minden.

Hozzåvalók négy személyre:
3 db 80 g-os tonhalkonzerv
1 250 g-os hĂĄmozott paradicsomkonzerv (olasz! - ha vĂ©letlenĂŒl nem elĂ©g Ă©des tegyĂŒnk hozzĂĄ barnacukrot, de ha sikerĂŒl jĂłt venni, akkor erre nem lesz szĂŒksĂ©g)
1 doboz (450 g spagetti tészta)
só, bors ízlés szerint
friss bazsalikom
4 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj (az öcsém baråtja révén igazi szicíliai friss olaj, ami jóval sûrûbb és testesebb mint a bolti tårsaik, de mindenképpen jó minÔségû extra szûz olívaolajat hasznåljunk)


A tĂ©sztĂĄnak felteszĂŒnk egy kis vizet forrni, kevĂ©s olajjal Ă©s sĂłval. A tĂ©sztĂĄt roppanĂłsra fĂ”zzĂŒk. AmĂ­g a tĂ©sztĂĄnk megfĂ”, kĂ©sz lesz a paradicsomos tonhalas szĂłsz is. A tonhalkonzervekrĂ”l leöntjĂŒk az olajat. A fokhagymĂĄt felaprĂ­tjuk Ă©s egy lĂĄbasban kevĂ©s olajon addig hevĂ­tjĂŒk, amĂ­g Ă©rezzĂŒk az illatĂĄt, de vigyĂĄzzunk hogy ne Ă©gjen oda. Nyakon öntjĂŒk a paradicsommal, fĂ”szerezzĂŒk az aprĂ­tott bazsalikommal Ă©s Ă­zlĂ©s szerint sĂłval, borssal (az eredetiben ugyan bors sincs, de szerintem egy kis Ă”rölt feketebors jĂłl ĂĄll a paradicsomnak). BelekeverjĂŒk a tonhalat Ă©s addig fĂ”zzĂŒk közepes lĂĄngon, amĂ­g a tĂ©szta elkĂ©szĂŒl. Majd leszĂ»rjĂŒk a tĂ©sztĂĄt, összeforgatjuk a szĂłsszal, Ă©s frissen, melegen felfaljuk.


Folytatás a blogon ... edeskonyha.blogspot.com/2014/05/tonha...

sponsored links

Keres?s