Tonhalas fasírt, krumplifõzelékkel

2017-02-21

sponsored links

A cím igen jól hangzik.:) Biztosan lehetne sokkal ízletesebb is ez az egész kutyulék, ha szabadon használhatnék fûszereket. No de most ez van, ezzel kell valamit kezdeni :)
 Amire szükségünk lesz: 1 kis doboz tonhalkonzerv. Ha natúr lében van az a legjobb, de ha olajban, akkor öntsük le róla az olajat és hagyjuk lecsöpögni egy szûrõben. Közben aprítsunk fel egy szál zsenge zöldhagymát, egy kevés kakukkfüvet és petrezselymet. ( az eredeti recept gyömbért, csili paprikát, koriander zöldet, borsot és lime levelet javasol, úgy biztosan finomabb is) Tegyük a lecsepegtetett halat egy tálba, villával nyomkodjuk szét. Tegyük bele a fûszereket és adjunk hozzá egy tojás fehérjét is. Keverjük össze, kóstoljuk meg, ha kell sózzuk enyhén. Tegyünk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy meg tudjuk formázni. Egy serpenyõbe süssük meg szárazon, ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Igazán csak a tojás fehérje nyers benne, az meg pillanatok alatt átsül, úgyhogy pár perc alatt kész is lesz a fasírtunk. Nem gyõzöm eleget hangsúlyozni, hogy egy személyre fõzök, tehát, ha valaki a családnak szeretné elkészíteni, értelemszerûen a mennyiséget növelni kell.
A diétás krumplifõzelék pedig áll 2 db közepes méretû meghámozott és felkarikázott burgonyából. Ezt egy kevés vízben tegyük oda fõzni, dobjunk bele egy babérlevelet is (mivel ez az összes fûszer a són kívül) és fõzzük puhára. Amikor megfõtt, akkor egy kis doboz natúr joghurtban keverjünk el egy ek lisztet és sûrítsük be a fõzelékünket.
Tudom, ettünk már jobbat is, de ha azt nézem, hogy ingerszegényen készült, akkor ehetõ.:)


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/02/ton...

sponsored links

Keres?s