Tojásos-tökös lecsó 8 lépésben!

2014-06-17

sponsored links

Lecsót fõzni mindenki tud. Na de ilyen finom tökös-tojásosat csak az, aki kipróbálja ezt a receptet!

IMG_9270.jpg

Hozzávalók 4 személy részére

  • 1 nagy evõkanál sertészsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db paradicsom
  • 3 db TV (azaz Tölteni Való, vágtátok??) paprika
  • 1 közepes méretû zsenge fõzõtök
  • 1 evõkanál édesnemes fûszerpaprika
  • 1 csipetnyi egész köménymag (de az õrölt is jó lesz)
  • Só, bors
  • 6-8 db tojás

 IMG_9238.jpg

1. Egy nagyobb serpenyõben/lábasban hevítsétek fel a zsírt. Finnyáskodók természetesen használhatnak helyette étolajat, de õk  a lecsóval elérhetõ maximális 100 pontból rögtön elbuknak 10-et.

2. Vágjátok apró kockára a vöröshagymát és dobjátok rá a forró zsírra. Pároljátok üvegesre.

3. A paprikákat csumázzátok ki, vágjátok közepes kockára és dobjátok a hagymára. Keverjétek össze és pároljátok tovább.

4. Vágjátok kockára a paradicsomot is. Szerintem héjastul, csumástul, de ezeket el lehet távolítani, ha finomkodni akartok. Mehet ez is a serpenyõbe.

5. Fûszerezés: mozsárban összetört csipetnyi kömény, só, bors, jó adag édes fûszerpaprika.

6. A tököt hámozzátok meg, daraboljátok kis kockára és dobjátok a lecsóra. Fõzzétek kb. 5-6 percig, amíg a tök is megpuhul (nem kell rommá fõzni!). Egy deci vizet önthettek rá a szaftosabb végeredményért, de én nem szoktam.

7. A tojásokat kevés sóval verjétek fel és öntsétek rá a kész tökös lecsóra. Nagy lángon kevergessétek, amíg darabos rántottaszerûen össze nem áll.

8. Tálalás: kis pirospaprika és õrölt bors a tetejére, friss kenyér, fröccs, árnyék, utána csobbanás. 

KÖVESSETEK  FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON IS!

IMG_9236.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... szarnyasizvadasz.blog.hu/2014/06/17/t...

sponsored links

Keres?s