Tojásos tök
sponsored links
A tökbõl leggyakrabban fõzelék készül - nálunk is. Most viszont egy nagyon egyszerû, mégis finom fogást választottam, egy kis újhagymával és tojással készítettem el. Elõételként vagy köretként kínálhatjuk, sok sikert hozzá! A recept a Kifõztük Magazin augusztusi számában is megjelent.
Hozzávalók:
- 1 zsenge tök (kb. 80 dkg)
- 2-3 evõkanál olívaolaj
- 1 csomó újhagyma
- só, frissen õrölt bors, petrezselyemzöld
- 6 tojás
- A tököt megmostam, végeit levágtam, meghámoztam, majd hosszában négyfelé hasítottam, és a belsõ, magos részt eltávolítottam.
- A tök húsát 1/2 cm-es szeletekre vágtam.
- A hagymát megtisztítottam, majd keveset a zöld szárrészbõl is felhasználva felkarikáztam.
- Az olajat felhevítettem, megpirítottam rajta a hagymát.
- Hozzáadtam a tökszeleteket, ízesítettem sóval és borssal.
- Puhára pároltam, majd zsírjára sütöttem.
- Ráöntöttem az enyhén felvert tojást, és óvatosan kevergetve készre sütöttem.
- Durvára vágott petrezselyemzölddel meghintve azonnal tálaltam.