Tojásos tök

2014-08-14

sponsored links

A tökbõl leggyakrabban fõzelék készül - nálunk is. Most viszont egy nagyon egyszerû, mégis finom fogást választottam, egy kis újhagymával és tojással készítettem el. Elõételként vagy köretként kínálhatjuk, sok sikert hozzá! A recept a Kifõztük Magazin augusztusi számában is megjelent.


Hozzávalók:
  • 1 zsenge tök (kb. 80 dkg)
  • 2-3 evõkanál olívaolaj
  • 1 csomó újhagyma
  • só, frissen õrölt bors, petrezselyemzöld
  • 6 tojás


  • A tököt megmostam, végeit levágtam, meghámoztam, majd hosszában négyfelé hasítottam, és a belsõ, magos részt eltávolítottam.
  • A tök húsát 1/2 cm-es szeletekre vágtam.
  • A hagymát megtisztítottam, majd keveset a zöld szárrészbõl is felhasználva felkarikáztam.
  • Az olajat felhevítettem, megpirítottam rajta a hagymát.
  • Hozzáadtam a tökszeleteket, ízesítettem sóval és borssal.
  • Puhára pároltam, majd zsírjára sütöttem.
  • Ráöntöttem az enyhén felvert tojást, és óvatosan kevergetve készre sütöttem.
  • Durvára vágott petrezselyemzölddel meghintve azonnal tálaltam.


Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/08/tojasos-t...

sponsored links

Keres?s