Tojásos karfiolsaláta

2014-01-09

sponsored links

Gyorsan elkészíthetõ, finom, vitamindús saláta, de köretként is nagyon finom. Sõt, ha még laktatóbbá szeretnénk tenni, akkor fõtt tésztával is összekeverhetjük. Az öntete a joghurttól könnyed, a tejföltõl selymes. A fûszerezése pedig izgalmas, sejtelmes. Próbáljátok ki... :)



Tojásos karfiolsaláta

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg karfiol, 2 közepes sárgarépa, 6 tojás; az öntethez: 20 dkg tejföl, 30 dkg (2 kicsi doboz) joghurt, 2 evõkanál Worchestershire-szósz, 1 cikk zúzott fokhagyma, só, citromlé, fehérbors.

Elkészítése: A kockára vágott sárgarépát és a kis rózsáira szedett karfiolt enyhén sós vízben, külön-külön roppanósra fõzzük, a tojásokat pedig keményre. A zöldségeket leszûrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd hagyjuk kihûlni. A tojásokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és a zöldséghez adjuk. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, sóval, fehérborssal és citromlével tetszés szerint ízesítjük. Ráöntjük a zöldségre, és kb. félórát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek. Mi a "tocsogósabb" salátákat szeretjük, de ha valaki nem kedveli így, kevesebb öntetet is készíthet. Fagyasztott karfiolból is készíthetõ, sõt, úgy még gyorsabban elkészül. Finom húsnapi fogás lehet.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/01/t...

sponsored links

Keres?s