Tojáslikõrös-fahéjas muffin

2014-03-01

sponsored links

Nemrég Flóra hirdetett blogszülinapi játékot, miszerint olyan édes süteményt kell készíteni, amely tartalmazza Flóra kedvenc hozzávalóinak egyikét. Vagyis csokoládét, fahéjat, marcipánt, túrót és/vagy mogyoróvajat. Talán a csoki, túró vagy marcipán jobban adta volna magát alapanyagként, most mégis a fahéjat választottam és egy nagyon finom muffint sütöttem vele. A tojáslikõrt nem igazán, a fahéj ízét viszont annál inkább lehet érezni ebben a könnyed süteményben. Ha valaki esetleg nem szereti a fahéjat, nyugodtan lecserélheti cukrozott kakaóporra. De szerintem érdemes egy kísérletet tenni a fahéjjal, mert tényleg nagyon finom muffin lesz a végeredmény. Flóra, ezúton is kívánok boldog blogszülinapot, leld továbbra is örömödet a blog írásában! :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 12 muffinhoz:
a tésztához:

  • 17,5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 nagy pohár (330 g) tejföl
  • 2-3 evõkanál tojáslikõr
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütõpor
  • csipetnyi só

a töltelékhez:

  • 4 dkg porcukor
  • 3 púpozott teáskanál fahéj




  • A vajat - kézi mixerrel - krémesre kevertem elõbb az átszitált porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam és jól eldolgoztam benne a tojásokat is.
  • Fakanálra váltva hozzákevertem a tojáslikõrt és a tejfölt.
  • A lisztet elkevertem a sütõporral, beleszitáltam a tojásos masszába, ízesítettem a sóval és csak addig kevertem a fakanállal, amíg egynemû nem lett.
  • A muffintepsi mélyedéseit kibéleltem papírkapszlikkal, amikben egyenletesen elosztottam a tészta felét.
  • A töltelékhez a porcukrot átszitáltam, hozzákevertem a fahéjat.
  • A porcukros fahéj nagy részét a kapszlikban lévõ tésztaadagokra szórtam: egyenletesen szórtam, hogy a fahéj minden kapszliban befedje a tésztát.
  • Ezután a maradék tésztával befedtem a fahéjjal szórt tésztát, finoman el is egyengettem a tetejét.
  • A maradék fahéjas cukorral megszórtam a tésztaadagok tetejét, és elõmelegített, 190-200 fokos sütõben 30-35 perc alatt készre sütöttem (tûpróba!).
  • Miután kihûlt, kevéske porcukorral meghintve kínáltam.



Csenge mosolygós muffinnak hívja, nem is tudom, miért. :)))

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/03/tojasliko...

sponsored links

Keres?s