Tojáshéjban sült brownie

2014-04-18

sponsored links

Eljött az idõ, hogy én is készüljek húsvétra. Ezt a receptet már több helyen is láttam, és nagyon megtetszett. Az eredeti recept itt található. Kicsit macerás, de megéri a fáradtságot, mert nagyon ötletes.

Tojáshéjban sült brownie

Hozzávalók: 10 tojás, 10 étcsokoládé, 6 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 6 dkg liszt, 1 teáskanál kakaópor, olaj.

Elkészítése: Egy dugóhúzóval óvatosan kis lyukat nyomunk a tojások aljára, majd kicsit betörjük, hogy legyen rajta egy mogyorónyi lyuk rajta. Fejjel lefelé fordítjuk a tojásokat, hogy kifolyjon a belseje. Kiöblítjük vízzel, majd forró sós vízben fõzzük kb. 20 percet. Utána hideg vízzel átmossuk, és olajjal kicsit kiöblítjük.  A vajat és a darabolt csokival mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit hûlni. A 2 tojást és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a csokit és az elõzetesen összekevert lisztet, kakaót és sót. A masszát egy habzsákba rakjuk és a tojásokat félig megtöltjük a masszával. Muffin sütõ mélyedéseibe helyezzük és 170 fokos elõmelegített sütõben 12 percig sütjük. Amikor kihûlt lehámozzuk róluk a héjat.

 

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/04/18/tojash...

sponsored links

Keres?s