Tojáshabos sonkaszeletek

2014-01-11

sponsored links

Elsõ olvasásra talán furcsának tûnik a recept, mégis az az igazság, hogy egy nagyon elõkelõ reggeli. Igaz ugyan, hogy kell némi óvatosság és kézügyesség ahhoz, hogy a tojássárgát szépen rátudjuk helyezni a habra, és hogy egészben maradjon sütés közben. Egyébként egy rendkívül finom szendvics, és ha kényeztetni akarjátok családtagjaitokat hétvégén, akkor érdemes kipróbálni! A recept a Bornemissza Karola gyûjteménybõl származik.

Tojáshabos sonkaszeletek

Hozzávalók 2 személyre:  2 nagy szelet kenyér, 5 dkg vaj, 5 dkg füstölt, fõtt sonka, 2 evõkanál tejföl, 2 tojás, só, bors.

Elkészítése:  A kenyérszeleket vajban mindkét oldalukon megpirítjuk. A sonkát lereszeljük majd a tejföllel összekeverjük és rákenjük a vajban megpirított kenyérszeletekre. A tojásfehérjét kevés sóval habbá verjük, majd a kenyérszeletekre kenjük. Közepükbe egy kis mélyedést készítünk, megszórjuk õrölt borssal és a tojások sárgáját óvatosan belehelyezzük. Magas falu serpenyõbe tesszük, majd lefödjük és addig sütjük, amíg amíg a hab megsül, de a tojássárga még híg marad. Melegen tálaljuk.


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/01/11/tojash...

sponsored links

Keres?s