Tojásfehérjék

2014-01-02

sponsored links

DSC_0663.JPG

Már két napja tároltam a maradék fehérjéket (a bejglibe és a pogiba csak sárgája kellett) , kiönteni sem akartam, ezért elõször habcsókot,majd püspökkenyeret sütöttem. 

Püspökkenyér hozzávalói:

6 db tojásfehérje

10 dkg porcukor

25-30 dkg aszalt, aprított gyümölcs

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg liszt+ pár dkg a gyümölcsök bevonásához

 5 dkg mandulaforgács

1 citrom reszelt héja

1 narancsaroma

csipet só.

A gyümölcsöket összeaprítom és lisztben megforgatom. Datolyát,mazsolát és sárgabarackot használtam, mert az áfonyám és a birsalmasajtom is szerencsésen elfogyott.Ha nálatok akad a spejzban, bátran mehet bele!!! Még zselés szaloncukor is jól mutat benne!

DSC_0640.JPG

A fehérjéket félig felverem, bele csipet só, majd a porcukor és a liszt. Legvégén a mandula és a gyümölcsök következnek, óvatosan beleforgatva a már keményebb masszába.A  langyos vajat ezután csorgattam hozzá.

A 170 °C-os sütõben 25-30 perc alatt sül készre.Szilikonformám megint jó szolgálatot tett, nem bántam meg a megvásárlását!

DSC_0642_2.JPG

Ellenõrizzük  sütés közben, nehogy nagyon megkapja a tetejét!

DSC_0665_1.JPG

Magában is fogyasztható, de lekvárral is, esetleg csokiöntettel!

DSC_0651.JPG

A habcsókhoz 1 tojáshoz 6 dkg porcukor és 6 dkg kókusz, valamint némi citromlé szükséges.A hozzávalókat keményre verjük és kiskanállal vagy habzsákkal sütõpapírra halmocskákat nyomunk. Ezt szinte csak szárítjuk langyos sütõben, amíg picit színe lesz. A kérge ropogós, a belseje pedig fini krémes.

DSC_0608.JPG

Ugyanezt mandulával is eljátszottam (darált mandula) Ebbõl azonban mint kiderült több kellett volna, mert szétfolyt a sütõpapíron. Sebaj, amikor kész lett, kissé kihûtöttem és egyszerûen eltörtem õket darabosra. Az ízén semmit sem ront és szép rusztikus!! 

DSC_0611.JPG

Jó étvágyat hozzá!!

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/01/02/tojasf...

sponsored links

Keres?s