Titkos fûszerezés

2014-08-14

sponsored links

Számtalanszor érkezik felém a nagy kérdés: ...és mivel fûszerezzem...? és abból mennyit...? meg, hogy neked könnyû!
A következõ egyszerû, könnyû (az esõs idõ ellenére), nyári étkemnél szuper titkos, és hihetetlen gondosan, tudatosan összeválogatott fûszerezést használtam... 















SERTÉSJAVA, KOLBÁSZOS-CUKKINIRAGUVAL
Hozzávalók:
60-70 dkg sertés szûzpecsenye
10 dkg lángolt kolbász
2-3 db cukkini  (zöld, sárga, ami éppen van; a mennyisége pedig mérettõl is függõ )
2 dl tejszín
õrölt kömény
bors, só
A szûzpecsenyét tönkökre, vastagabb darabokra vágjuk; sóval, borssal és õrölt köménnyel bedörzsöljük (én a borsot helyeztem elõtérbe).
Egy serpenyõben kevéske olívaolajon, minden oldaláról megpirítjuk a szûztönköket, majd mellé dobjuk az apró kockákra vágott kolbászt, pár percig így együtt pirítjuk, hogy a kolbász kiadja színét.
Ezalatt a cukkinit is feldaraboljuk és a húshoz adjuk; a tüzet kicsit legyengítjük alatta, majd lefedve kb.:10 percig pároljuk.
Ezután a fedõt levéve, ráöntjük a tejszínt és kiforraljuk.
Én egyszerûen, így fogyasztottam, de köretként párolt rizst vagy burgonya krokettet kínálhatunk mellé.


Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/08/...

sponsored links

Keres?s