Tiramisú:hagyományos és epres,bodzás

2014-05-16

sponsored links

Drogok

Lépkedek.Egy idõ után belejönnek a lábaim és szinte maguktól elõzgetik egymást.Aztán eltelik negyed óra,s már a gondolatok sem a napi teendõim körül forognak.Élvezem a csendet,vagy épp a madarak hangos neszét,a friss levegõt és az ezerarcú tavaszt.Óriási pocsolyák,virágos mezõk,összeboruló fák,majd a Mosoni-Duna partja mentén visz az utam.
Kimaradt néhány hét,mert a húgom feladta,egyedül meg nehezen indultam neki.De annyira hiányzott,hogy immár magamban,minden héten kétszer-háromszor megteszem a kilométereimet.Olyan ez mint a drog,ha rákapsz nem bírod nélküle.Csakhogy errõl nem kell,s nem is szándékozom leszokni.



Tiramisú:hagyományos és epres-bodzás

 
 
 
 
 
Hát,ettõl meg különösen nehéz távol tartanom magam.Bár ritkán készítem,mert a jóféle mascarpone nem pénztárcabarát,csakhogy mással  nem érdemes helyettesíteni.A tiramisú csak mascarponéval készülhet,máskülönben sokkal kevéssé élvezhetõ,felesleges kalóriabevitel lenne.
Most a Sparból egy közeli lejáratú,s ezért alaposan leértékelt félkilós mascarpone is hazajött velem,úgyhogy lesz mit lemozogni.



Hagyományos tiramisú hozzávalói(4 adag):



25 dkg mascarpone
2 egész tojás
2 evõkanál cukor
3 adag kávé
babapiskóta,8-10 db
kakaópor a szóráshoz



Epres-bodzás tiramisú hozzávalói(4 adag):



25 dkg mascarpone
2 egész tojás
2 evõkanál cukor
25 dkg epervelõ
3 evõkanál bodzaszörp

Mivel mindkettõt egyszerre készítettem az összesen 4 tojás sárgáját kikevertem 4 evõkanál cukorral,belekevertem az 50 dkg mascarponét és óvatosan beleforgattam a 4 tojás felvert habját.
4 pohárba leraktam egy-egy kettétört,kávéba mártott babapiskótát,majd mindegyikre két evõkanál krémet tettem.Aztán újta kávéba mártott babapiskota s ismét két-két evõkanál krém következett.
A gyümölcsöshöz elkészítettem az epervelõt és ízesítettem saját készítésû,savanykás bodzasziruppal.A pohár aljára került 2-2 evõkanál gyümölcspüré,egy-egy kettétört babapiskóta,majd két-két evõkanál mascarponekrém,aztán mégegyszer ugyanilyen sorrendben minden.
Néhány órát mindenképp pihenjen a hûtõben mielõtt az elsõ adagnak nekiesnénk.

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/05/t...

sponsored links

Keres?s