Tiramisúhab

2014-05-04

sponsored links

Ez volt életem leghosszabb ideig készülõ tiramisúja. Na nem azért, mert annyira bonyolult lett volna (igazából pár perc alatt le lehet zavarni az érdemi melót), hanem azért, mert két napig tart, míg összeáll a krém. De megéri a várakozást, mert isteni finom! A Stahl konyhája tavaszi száma igazi merénylet abból a szempontból, hogy tele van jobbnál jobb krémhab receptekkel, naná, hogy idõvel mindegyikre sor fog kerülni. Tiramisúfüggõ lévén azonnal kinéztem magamnak ezt a finomságot, de nem éreztem magam elég erõsnek ahhoz, hogy a két napot kibírjam. A négy napos hosszú hétvége megoldotta ezt a problémát, immár semmi akadálya nem volt, hogy nekiálljak elkészíteni ezt az ínycsiklandozó receptet. Vigyázat, függõséget okoz!

Tiramisúhab
Hozzávalók:
- 6 dl habtejszín
- 20 dkg fehér csoki
- 1 ek instant kávé
- 2 ek mandulaízû likõr (Amaretto)
- 1 dl tej
- 4 ek kávélikõr
- 1 csomag babapiskóta
- a tetejére kakaópor
Elkészítés:
A tejszínt és a fehér csokit egy lábosba tesszük, és mérsékelt tûzön összemelegítjük. Lehúzzuk a tûzrõl, és két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük az instant kávét, a másikba a mandulalikõrt. Mindkettõt kihûtjük, letakarjuk, és egy éjszakára hûtõbe tesszük. 
Másnap reggel a hideg kávés tejszínt és a hideg mandulalikõrös tejszínt robotgéppel külön-külön habos krémmé verjük. 
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a kávélikõrt, majd magunk mellé készítjük a babapiskótákat és a krémeket. Már csak a rétegzés van hátra: 6 pohárba vagy csészébe beletörjük a kávélikõrös tejben alaposan megforgatott babapiskótákat, majd felváltva rákanalazzuk a kétféle krémet. A desszert tetejét megszórjuk kakaóporral, és néhány órára hûtõbe tesszük. Ha végre készen van, gyorsított ütemben elpusztítjuk ezt az egyszerû, mégis különleges finomságot.

Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/05/ti...

sponsored links

Keres?s