Tiramisu palacsinta
sponsored links
Elsõ látásra beleszerettem a receptbe, amikor megláttam Gizinél, de nagyon úgy tûnt, hogy halasztanom kell a projektet, mert semmi kedvem sem volt abban az õrült melegben palacsintát sütni. De nincsenek véletlenek, egyetlen húgomék éppen aznap készítettek irgalmatlan mennyiséget ebbõl a finomságból, így nekem is jutott belõle, ezzel elhárult a legfõbb akadály az ínycsiklandozó desszert elkészítése elõl. Csak a tölteléket kellett gyorsan összedobnom, és már habzsolhattam is ezt isteni nasit!
Tiramisu palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 tk porcukor
- 1 ek kakaó
- csipet só
- szénsavas ásványvíz
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4 db tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
Egyebek:
- babapiskóta
- 2 ek mandulalikõr
- 2 dl langyos kávé
- 2 ek cukor
- kakaópor a palacsinta tetejére
Elkészítés:
A palacsintatésztához a tojásokat összekeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és az olvasztott vajjal. Ezután adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet, majd apránként a szénsavas ásványvizet. Elõkapjuk a palacsintasütõt, és kisütjük a palacsintákat.
A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral gõz fölött, állandó keverés mellett jó habosra, sûrûre fõzzük, majd kihûtjük.
A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a kihûlt cukros-tojásos keverékhez.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.
A langyos kávét összekeverjük a cukorral és a mandulalikõrrel.
Már csak össze kell állítani a finomságot. Fogunk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Jól megpakoljuk kávéba forgatott babapiskótával, feltekerjük, végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Lehetetlen abbahagyni, függõséget okoz!
Jó étvágyat!