Tipikus menza ebéd

2012-10-15

sponsored links

Holnapra igazi menza ebédet készítettem.

Paradicsomleves lesz, betûtésztával.

Elkészítése nagyon egyszerû. 1 papírdoboz sûrített paradicsomot (500 ml) összekevertem 1 kis fémdobozos sûtített paradicsommal, majd felöntöttem az egészet vízzzel. Szórtam bele oregánót és bazsalikomot, majd felforraltam. Beleszórtam egy kevés betûtésztát, puhára fõztem. Ezután másfél evõkanál lisztet csomómentesre kevertem vízzel és hozzáadtam a paradicsomléhez. Forraltam rajta egyet, majd cukorral ízesítettem az egészet.

A második fogás grízestészta.

 

Egy serpenyõben kevés olajat hevítettem, majd rászórtam kb. 8-10 dkg búzadarát. Folyamatos kevergélés közben barnára pirítottam. Ezután ráöntöttem kb. fél pohár vizet (1,5 dl körül), csomómentesre kevertem, a gázt lekapcsoltam, és lefedtem a grízt. Egy pici csipet sót is szórtam rá.

Egy csomag (250 gramm) tésztát enyhén sós vízben kifõztem. Egy kevés olajat is öntöttem bele, hogy ne ragadjon össze.

A kifõtt tésztát összekevertem a grízzel. Porcukorral és házi lekvárral fogjuk enni.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... gablili.blog.hu/2012/10/15/tipikus_me...

sponsored links

Keres?s