This is the beginning of a beautiful friendship

2014-05-16

sponsored links



Régebben nem voltam nagy barátságban a spárgával. Próbálkoztam vele többször, kértem, hogy legyünk barátok, de vagy zord arcát mutatta és fás volt, vagy durcás oldalát és nem ízlett, vagy éppen túl puha lett, mikor én keménységre vágytam tõle. Szóval így ebbõl a barátságból végül nem lett semmi. 
Egy-két év után azonban minden megváltozott. Talán a piacon történt, hogy rám köszönt és mondta, legyünk barátok, próbáljuk meg újra? És akkor, ott ellágyultam és egycsapásra megváltozott minden. :)
Azóta nagy a barátság közöttünk, a spárga ízlik, sosem fás(ult) és amikor szezonja van, minden héten kerül valamilyen formában az asztalunkra. A héten sem történt ez másképp. Maradt néhány szál spárga a hûtõben és egy extra gyors vacsora kerekedett belõle egy kis maradék cukkinivel és baconnal.
(Persze csak akkor készül el gyorsan, ha a tésztát nem mi gyúrjuk. Nekem ilyenre sajnos mostanában nincs idõm.)


Spárgás-cukkinis pite

Hozzávalók:
1 csomag leveles vagy élesztõs leveles tészta (400 g)
10 dkg friss kecskesajt
2 evõkanál tejföl
15 szál spárga
1 közepes cukkini
5 dkg szeletelt bacon
só, bors
olívaolaj
pár karika jalapeno paprika vagy más csípõs paprika (aki szereti)
szárított kakukkfû

A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk (én olyat vettem, ami ki volt nyújtva, ezzel i idõt spóroltam) és sütõpapíros tepsire helyezzük.
A kecskesajtot és a tejfölt összekeverjük,borssal, és ha szükséges sóval ízesítjük. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A spárga végeit letördeljük, a cukkinit felkarikázzuk, a szalonnát pedig nagyobb kockákra vágjuk és a tésztára pakoljuk. Ha szeretjük a csípõset, teszünk rá még néhány karika jalapeno karikát majd kakukkfûvel megszórjuk. A tetejét megöntözzük pár csepp olívaolajjal és az 180 C-os elõmelegített sütõbe toljuk. Készre sütjük és langyosan tálaljuk.



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2014/05/this...

sponsored links

Keres?s