Thang zong kenyér teljes kiõrlésû lisztbõl

2014-03-07

sponsored links



Thang zong kenyér teljes kiõrlésû lisztbõl
Thang zong - Trollanyumeghatározása szerint: " 1 rész liszt és 5 rész víz pasztává fõzve, 65 fokosnak kell lennie". Aki nem tudja mérni a hõfokot, az látja, ha a fakanál szétnyitja a pasztát a keverés nyomán, és meglátszik a lábos alja. Az így készült kenyerek nagyon puhák és levegõsek lesznek és napokig puhák maradnak.
Mivel még nem próbáltam ezt a technikát, úgy döntöttem, hogy elsõnek kenyeret sütök vele.
Teljes kiõrlésû búzalisztet használtam. Fél kiló lisztbõl készült a kenyerem, ebbõl a lisztmennyiségbõl vettem el a thang zonghoz szükséges lisztet.

Thang zong:
25 gramm liszt
125 ml víz ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2014/03/thang...

sponsored links

Keres?s