Terülj, Asztalkám!

2014-02-16

sponsored links

 Asztalka 001.JPG

 

 

 

Csütörtökön, mikor a Valentin-napi összeállítást írtam, azzal fenyegetõztem, hogy másnap, Valentin-nap alkalmából az Asztalkában fogok reggelizni, gesztenyés szívet.

 

Ez sajnos nem jött össze, de szombaton délután a húgommal kiegészülve, beültünk egy mozi elõtti ?családi? csevejre. A gesztenyés szíveket valószínûleg megették a szerelmesek, nekünk a maradék hatféle, egytõl egyig nagyon ígéretesnek tûnõ, házias süteménybõl kellett választanunk. Csak második nekifutásra sikerült kialakítanunk a koncepciót: én egy körtés-mogyorós kávétortát, a tesóm egy almabor-tortát fogyasztott (kávéval-teával, ahogy kell).

 

Asztalka 014.JPG 

 

 

A kis cukrászdát már régóta kinéztem a fészbukon, mert olyan a hangulata, mint a nagyi nappalijának, a süteménykínálat pedig állandóan változik. A tulajdonos-cukrász, Berke Márti készíti õket, házi receptek alapján. A falakat kortárs mûvészek képei díszítik, most éppen Bódi Kati Lélekmorzsák címû kiállítása látható.

 

 

 Asztalka 012.JPG

 

 

Márti a következõ mondatokkal mutatta be az Asztalkát:

 

?Az Asztalka nem egy hagyományos cukrászda. Inkább olyan, mint egy nyitott nappali, ahol nem csupán finomságokkal kényeztetnek, hanem ahol oda is figyelnek rád. Egy hangulatos, családias fészek, egy barátságos otthon, ahol nem kell többnek látszani, álarcot viselni. Ahol akkor is örülnek neked, ha pocsék napod van. Ahová már korán reggel a friss sütemény illata csalogat be a Döbrentei térrõl, és ahol munka után egy kicsit leereszthetsz, kapcsolódhatsz. Én várlak!:-)



Gyere be, ülj le nálam! Válassz csészét a kávédhoz, érezd magad otthon! Szeretnék a kedvedre tenni; megpróbálom kitalálni, mi esne jól neked. Még egy kis krémet? Tejszínhabot vagy friss gyümölcsöt a süteményedhez? Tudod, mit? Huppanj le abba a szép fotelbe, nézz körül a könyvespolcomon, és olvasgass egy picit, amíg hozok neked egy jó teát!



Szeretem a hajnalt, amikor az elõttünk álló nap még titkokkal, lehetõségekkel teli. Én ilyenkor kötényt kötök, lisztet szórok, tésztát gyúrok, krémet kavarok, hogy mire a reggeli kávédat kéred, készen legyen a hozzá illõ sütemény. Szeretném, hogy az Asztalka a Te otthonod is legyen.?




 

 

 

Az Asztalka nekem visszatérõs, és mindenkinek jó szívvel ajánlom!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2014/02/16/te...

sponsored links

Keres?s