Tepsis pulykacomb velesült burgonyával és vajon párolt laskagombával
sponsored links
Ha szombat, akkor piac. Ilyenkor sajnos néha annyira megfeledkezem az idõrõl, és csak mikor hazaérek döbbenek rá, hogy mindjárt ebédidõ, és még sehol sem tartok. Ilyenkor jönnek jól, a gyorsan elkészíthetõ ételek, vagy a sültek. Hús mindenekfelett, ezért hogy ne veszítsek idõt a köretet is a tepsibe dobálom, majd az egészet egyszerre megsütöm. Annyiféleképpen lehet variálni, akár az ízeket különféle fûszerek használatával, akár a köretet, ha éppen nem akarunk burgonyát enni, a nagyobb darabokba vágott zöldségekkel is finom ebédet készíthetünk.
Hozzávalók: 1 kicsontozott pulyka felsõcomb, burgonya negyedelve, néhány szál rozmaring ág, fûszerek tetszés szerint, kevés olíva olaj, 3-4 gerezd fokhagyma
A pulykát jól befûszerezzük, jól belemaszírozzuk a húsba a fûszereket, majd tepsipe helyezzük. A hús köré mehetnek a burgonyák, ezeket szintén sózzuk, vagy tetszés szerinti fûszerrel megszórjuk. Néhány gerezd fokhagymát is adunk hozzá, majd olíva olajjal meglocsoljuk.
Elõmelegített sütõben lefedve sütjük kb. 1 órán keresztül.
Én készítettem hozzá egy kis vajon párolt fûszeres laskagombát. Amit kevés vajon elkezdtem pirítani, közben jól megfûszereztem. Ennek nagyjából 5-6 perc kellett. A húst steak szósszal öntöttem nyakon. Uborkasaláta készült hozzá, mert nagyon szeretjük.