Tepsis pulykacomb velesült burgonyával és vajon párolt laskagombával

2014-08-10

sponsored links

Ha szombat, akkor piac. Ilyenkor sajnos néha annyira megfeledkezem az idõrõl, és csak mikor hazaérek döbbenek rá, hogy mindjárt ebédidõ, és még sehol sem tartok. Ilyenkor jönnek jól, a gyorsan elkészíthetõ ételek, vagy a sültek. Hús mindenekfelett, ezért hogy ne veszítsek idõt a köretet is a tepsibe dobálom, majd az egészet egyszerre megsütöm. Annyiféleképpen lehet variálni, akár az ízeket különféle fûszerek használatával, akár a köretet, ha éppen nem akarunk burgonyát enni, a nagyobb darabokba vágott zöldségekkel is finom ebédet készíthetünk.

Hozzávalók: 1 kicsontozott pulyka felsõcomb, burgonya negyedelve, néhány szál rozmaring ág, fûszerek tetszés szerint, kevés olíva olaj, 3-4 gerezd fokhagyma
A pulykát jól befûszerezzük, jól belemaszírozzuk a húsba a fûszereket, majd tepsipe helyezzük. A hús köré mehetnek a burgonyák, ezeket szintén sózzuk, vagy tetszés szerinti fûszerrel megszórjuk. Néhány gerezd fokhagymát is adunk hozzá, majd olíva olajjal meglocsoljuk.
Elõmelegített sütõben lefedve sütjük kb. 1 órán keresztül.
Én készítettem hozzá egy kis vajon párolt fûszeres laskagombát. Amit kevés vajon elkezdtem pirítani, közben jól megfûszereztem. Ennek nagyjából 5-6 perc kellett. A húst steak szósszal öntöttem nyakon. Uborkasaláta készült hozzá, mert nagyon szeretjük.



Folytats a blogon ... danadiskitchen.blogspot.com/2014/08/t...

sponsored links

Keres?s