Tepsis paradicsomos csirke

2014-07-22

sponsored links


Egyszerûen elkészíthetõ, nagyon jó kis nyári ebéd. Kizárólag friss, ízes nyári paradicsomból érdemes elkészíteni :)


Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb, 60 dkg paradicsom, 5 dl paradicsomlé, 5 dkg liszt, 1 vöröshagyma (vagy 2 zöldhagyma zöld szára nélkül), 3 cikk fokhagyma, 1 összmarék petrezselyemzöld, 1 evõkanál majoránna, 2 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 tesákanál pirospaprika, só, õrölt bors, kevés olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    • A húst megmossuk, majd minden oldalát sóval és borssal alaposan megszórjuk. 
    • Összekavarjuk a lisztet a paprikával, a húst beleforgatjuk, és egy kevés olajon, serpenyõben, oldalanként 2 perc alatt hirtelen megpirítjuk. Ha nem sütésálló a serpenyõnk, akkor tûzálló tálba helyezzük, amíg elkészül a paradicsom mártás. 
    • A serpenyõben, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, illetve fokhagymát. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott paradicsomot. 
    • Párolni kezdjük, majd felöntjük paradicsomlével, és néhány perc alatt összefõzzük. Levesszük a tûzrõl, hozzáadjuk az apróra vágott friss fûszereket, illetve beállítjuk az ízét cukorral, sóval. 
    • A mártást a húsra öntjük, és 200 fokra elõmelegített sütõben, kb 45 perc alatt megsütjük. 
    • Bármilyen krumplikörettel, párolt rizzsel, vagy friss salátával tálalhatjuk.

    Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/07/tepsis...

    sponsored links

    Keres?s