Tepsis katyvasz

2014-03-05

sponsored links

Egy trehány lusta disznó vagyok, pedig egyik kedves olvasónk nagyszerû receptet küldött be emailen. Íme:

Hozzávalók:
1 ek. olívaolaj
4-5 db közepes lilahagyma
5-6 db közepes burgonya
8 csík bacon
1 knorr vagy más carbonara szósz (sajtszósz is tökéletes)
fûszerek ízlés szerint
Kb 30-40 deka sajt vegyesen

Eléggé a - már fel kéne dolgozni - kategóriába esett pár dolog mind a hûtõben, mind pedig a zöldséges rekeszben, ezért fogtam és gondoltam, összeömlesztem valamivé... Annyi lila hagymát felkarikáztam (kb 4-5 közepeset), ami a tepsi alján "egy rétegben" jól elfér. A tepsit elõtte minimálisan kikentem olívaolajjal, és a hûtõben talált maradék (8 db) baconcsíkokkal kibéleltem, erre helyeztem el a lila hagymát. Volt még szintén 5-6 darab közepes méretû burgonyám, azt megpucoltam, lemostam, felkockáztam és szintén egy rétegben a hagymára raktam. Az egészet felöntöttem vízzel, hogy éppen ellepje a burgonyát, inkább kicsit kevesebbel, oregánóval, sóval, borssal, medvehagymával és borsikafûvel (a fûszerezés szerintem mindenkinek szája íze szerint mehet) ízesítettem.

200 fokon alul-felül bekapcsolt sütõvel addig sütöttem, míg a víz elfõtt róla, illetve a burgonya teteje már pirosodni kezdett.
Amíg a fõzés ment, egy a szekrényben talált Knorr carbonara szószt elkészítettem, ahogyan el kell (2,5 dl tejjel hidegen elkeverni, majd addig fõzni, míg be nem sûrûsödik).

Amikor a burgonyáról elfõtt a víz, és megpirult, egyenletesen ráöntöttem a carbonara szószt az egészre. Volt még a hûtõben pár ilyen-olyan maradék sajtom, trappista, füstölt karaván, ementáli, edami, ezeket összereszeltem és a carbonárás tepsis katyvaszra rászórtam és addig sütöttem, amíg piros nem lett a teteje...

Az élettartama nem volt sok, mert a gyerekekkel együtt 2 étkezésre el lett pusztítva :)

SiD

Folytats a blogon ... valsagkonyha.blogspot.com/2014/03/tep...

sponsored links

Keres?s