Tepsiben sült újkrumpli

2014-06-03

sponsored links

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy már olyan szép a kertben a krumpli, hogy készíthettem is belõle egy finom fogást. Nagyon egyszerû, nem kell vele sokat bíbelõdni. Ez egy puha változat, mert a gyerekek sem nagyon kedvelik a ropogósat. Inkább az elkészítés módja miatt osztom meg, hátha valaki pont egy ilyen recept után kutat. 


Hozzávalók 3 fõre:
*Kb. 70 dkg újkrumpli
*2-3 ek olaj
*só, bors (vagy sült krumpli fûszersó)

A sütõt elõmelegítjük.
A krumplikat jól átdörzsöltjük, nem hámozzuk, hisz még a bõrszerû héj nagyon könnyen leválik. Érdemes kesztyûben végezni, ha nem akarjuk, hogy megfogja a kezünket.
Negyed cikkekre vágjuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütõpapírral, a krumplikat beleszórjuk, meghintjük kevéske sóval, borssal esetleg sült krumpli fûszersóval.
Meglocsoljuk 2-3 ek olajjal és alaposan átforgatjuk, hogy a fûszeres olaj mindenhol érje a krumplikat.
A sütõbe toljuk és 180 fokon 35 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. (A krumpli fajtája eltérõ lehet, ezért érdemes egy villával ellenõrizni, hogy valóban átsültek-e az idõ lejárta után.) Nem szükséges sem víz alá, sem alufóliával letakarni. Nagyon szépen átsül. Egyáltalán nem szárad ki.




Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/06/tepsi...

sponsored links

Keres?s