Teljes kiörlésû tészta nyers mártással

2014-05-09

sponsored links



A legnagyszerûbb, hogy ez az étel nyers hozzávalókból készül, csupa zöldekbõl, ezért kész vitaminbomba. Terveztem még tovább ízesíteni, ezt-azt még hozzátenni, de ez így annyira finom, hogy egyszerûen tökéletes így, ahogy van.
Nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, egészséges, és nem hízlal. Tényleg gyerekjáték a fõzés :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiörlésû tészta
  • 10 dkg zsenge spenót
  • 7 dkg mandula
  • 1 zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • egy marék friss bazsalikomlevél
  • 0,5 dl extra szûz olívaolaj + egy kevés a tésztához
  • 1 kis doboz sûrû, natúr joghurt (a görögöt szeretem)
  • néhány csepp citromlé
  • tenegeri só, frissen õrölt bors

Elkészítése:

  • A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük, majd összekavarjuk egy kevés sóval, és extra szûz olívaolajjal.
  • A mandulát klopfolóval, fóliával leterítve, darabokra törjük. Száraz serpenyõben enyhén megpirítjuk, 1 evõkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
  • Megmossuk a zöldségeket, és turmixgépbe pakoljuk az összes hozzávalóval, a citromlé, meg a bazsalikom kivételével. 
  • Alaposan összeturmixoljuk, ezután a tésztával összekavarva tálaljuk. Megszórjuk a tetejét pirított mandulával, bazsalikomlevéllel, õrölt borssal, illetve néhány csepp citromlével meglocsoljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/05/teljes...

sponsored links

Keres?s