Teknõsbéka torta

2014-06-16

sponsored links

A világ legegyszerûbb tortája, pont nekem való. Imádtam elkészíteni, mert nem kellett aggódni, hogy nem sikerül :) ). És ráadásul lazán, gyorsan elkészíthetõ. Ráadásul a gyermekek is nagyon szerették, szóval totál siker, érdemes kipróbálni.

Teknõsbéka torta

Hozzávalók: 3 dl tejszín, 3 dl joghurt, 3 dl tejföl, 12-15 dkg kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1,5 tasak zselatinpor, kb. 30 db babapiskóta, 30 dkg eper, 5-6 db kivi, 3 db banán,  2 dl kávé, kevés tej.

Elkészítése: A zselatint beáztatjuk vízbe és 10 percet félrerakjuk. A tejszínt habbá verjük,. A joghurtot a tejföllel és a két féle cukorral jól elkavarjuk, hogy a cukor oldódjon fel. Az epre megmossuk és darabokra vágjuk. A zselatint langyosra felmelegítjük, amíg a szemcsék benne feloldódnak teljesen, majd ezt a négy dolgot, a tejszínt, a joghurtos keveréket, a zselatint, majd végül óvatosan az epret összevegyítjük. Egy mély öblös tálat kibélelünk fóliával, teszünk egy kevés krémet az aljába. A babapiskótákat a tejes kávéba mártogatva a krémre helyezzük, majd ismét krém következik, majd ismét babapiskóta. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a tál megtelik. Befödjük és hûtõbe rakjuk, dermedni. Másnap kiborítjuk, lehúzzuk a fóliát és kivivel kirakjuk körbe, majd banánnal lábakat illesztünk, illetve egy kivibõl fejet a teknõsnek.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/06/16/teknos...

sponsored links

Keres?s