Tejszínes gombakrémleves

2017-01-14

sponsored links

Hozzávalók:
40 dkg gomba
2 dl fõzõtejszín
5 dl alaplé (vagy húsleves, esetleg víz + leveskocka)
kevés õrölt bors
1 kis fej hagyma
2-3 ek. olaj
csipet petrezselyemzöld (lehet szárított is)
szükség esetén só
Elkészítés:
A gombát megmosom, én nem szoktam megtisztítani. Négy-öt fejet kiveszek és félre teszem, a többit szeletekre vágom. A hagymát megtisztítom és nagyon apróra felkockázom. Megpirítom kicsit az olajon, majd hozzáteszem a gombát. Megborsozom, és az alaplébõl öntök rá egy keveset, amiben megpárolódhat. Ha megpuhult a gomba, akkor felöntöm a maradék lével és összemelegítem. Leveszem a tûzrõl, hagyom picit hûlni. Közben a félretett gombákat elõveszem, vékonyra szeletelem, és egy kanálnyi olajon szép ropogós barnára sütöm.  Az idõközben kicsit meghûlt levest botmixerrel simára dolgozom, és visszateszem a tûzhelyre. Míg újra felmelegszik, egy tálba kiöntöm a fõzõtejszínt. Kanalazok hozzá a levesbõl, és jól elkeverem.  Belecsorgatom, és hagyom, hogy összeforrjon, krémesre besûrûsödjön. Megkóstolom, ha kell, adok még hozzá kevés borsot, esetleg egy csipetnyi sót. Tálaláskor a tetejét megszórom a petrezselyemmel, és a sült gombaszeletekkel.




Ma a barátnõmék voltak nálunk ebédre. S mivel Bence kivételével mindenki szereti a gombát, gondoltam ezen a téli hóeséses szombaton senki nem utasít majd el egy tányér jó meleg krémlevest.

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/01/te...

sponsored links

Keres?s