Tejszínes, fokhagymás krumpli
sponsored links
Egy remek ízû, krémes krumpliköret - nem túl remek fotóval alátámasztva...
Kapkodtam, sietnem kellett :-)
Próbáljátok ki, a kép el ne tántorítson senkit!
Tejszínes-fokhagymás krumpli
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 4 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- só és bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 ek zsemlemorzsa vagy 5 dkg reszelt sajt
A tejszínben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A krumplit meghámozzuk, kb. 3-5 mm vastagságúra vágjuk.
Egy tepsibe vagy jénai tálba tesszük a krumpliszeleteket, minden sort locsoljunk meg a fokhagymás tejszínnel ? a tetejére is jusson!
A sütõedényt zárjuk le alufóliával vagy az edény tetejével, süssük a krumplit krémesen puhára kb. 50-60 perc alatt 180 fokos sütõben.
A fóliát/tetõt távolítsuk el, hintsük meg a krumpli tetejét zsemlemorzsával vagy reszelt sajttal, és toljuk vissza a sütõbe addig, míg meg nem pirul.
Sült húsok remek körete, de egy kiadósabb salátával önálló fogássá is válhat!