Tejszínes spárgás spagetti
sponsored links
Tejszínes, spárgás, baconos spagetti a mi kedvünk szerint.
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg spagetti
30 dkg tisztított zöld spárga
10 dkg apró kockára vágott bacon
2 dl habtejszín
citrombors
chilli pehely
Elkészítés
Enyhén sós vízben kifõzzük a spagettit.
Amíg a spagetti fõ, addig elkészítjük a spárgát. A zöld spárgát ketté törjük -ott, ahol saját magától engedi törni, ugyanis az alsó része fás lehet. Forrásban lévõ vízben 2-3 percig fõzzük, majd kiszedjük és hideg vízbe rakjuk.
Egy serpenyõben félig kiolvasztjuk a bacon kockákat, majd egy kistányérra kiszedjük. A szalonnából kisült zsíradékba beletesszük a spárga darabokat. 3-4 percig fedõ alatt pároljuk, majd ráöntjük a 2 dl tejszínt, megszórjuk -ízlésünk szerint- citromborssal és chilli pehellyel. Addig pároljuk (fõzzük) amíg besûrûsödik.
A spagettink megfõtt, leszûrjük és beleborítjuk a serpenyõbe. Összekeverjük a tejszínes baconos, fûszeres spárgával. Azonnal tálaljuk.
Az ötletadó Citromhab volt, de én másképp készítettem. Így is nagyon finom volt.