Tejszínes rókagombaleves
sponsored links
A receptet ezen az oldalon találtam. Nagyon keveset változtattam rajta.
Hozzávalók:
25 dkg (apróbb) rókagomba
1 fej hagyma
2 evõkanál olaj
nagyon kis darabka vaj
1 liter zöldséges alaplé
2,5 dl tejszín
só, bors
csipetnyi õrölt köménymag
2 evõkanál liszt
jó sok apróra vágott petrezselyemzöld.
A hagymát az olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a megmosott, jól lecsepegtetett gombát, azzal is pirítottam, míg a víz szinte elpárolgott alóla, csipetnyi õrölt köménymagot szórtam rá. Utána felöntöttem az alaplével, ízesítettem sóval, õrölt borssal, hagytam felforrni. A tejszínben elkevertem a lisztet, ezzel sûrítettem a levest. Kis darabka vajat adtam hozzá, na és legvégül jó sok apróra vágott petrezselyemzöldet.
Megj.: volt még egy pár evõkanálnyi maradék galuskám, végül azt is beleraktam levesbetétnek, de akár más kifözött tészta is mehet bele, tartalmasabb lesz.