Tejszínes, currys cukkinikrémleves bruscettával, coctail paradicsommal

2014-07-31

sponsored links

Tejszínes, currys cukkinikrémleves bruscettával, coctail paradicsommal

Egy újabb verzió - mondhatnám gyöngyszem - kedvenc levesemre. Mediterrán, olasz konyha, de a curry miatt némi indiai beütéssel. Miután mindkettõt szeretem, talán az olaszok ezt elnézik nekem. Talán õk is megkedvelik ezt az ízvilágot.
 
 Hozzávalók:
  • 1 db közepes cukkini  
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldség-leveskocka
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • 2 db sárfa koktélparadicsom
  • 2 db piros koktélparadicsom
  • õrölt fekete bors
  • oregano
  • curry
  • 1 dl fõzõtejszín
  • 1 db zsemle
  • 1 l víz
Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit feldarabolom. Egy fazékban olívaolajon megpörkölöm, fûszerezem, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, a bennelévõket puhára fõzöm. Hozzáöntöm a tejszínt.

Botmixerrel összekeverem, hagyok benne darabos elemeket is.

A zsemlét félbevágom, megpirítom. Bedörzsölöm fokhagymával, csöpögtetek rá olívaolajat.

Egy edénybe szedek cukkinilevest, réteszem a a fél zsemlét,majd újabb néhány kanál leves k9vetkezik. Végül a koktélparadicsimokat rakok rá és. szórok rá még curryt.







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/07/tejs...

sponsored links

Keres?s