Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával, bazsalikommal

2014-07-22

sponsored links

Tejszínes cukkini  krémleves mozzarellával, bazsalikommal

A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, s a kertben szedett bazsalikommal.

Hozzávalók:
  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb újkrumpli 
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 1 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • õrölt fekete bors
  • curry
  • kakukkfû
  • 1 tasak (10 dkg) mozzarella)
  • 1 tk szõlõolaj
  • 1 l víz 
  • 4 szelet toast
  • olívaolaj
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a cukkinit  a krumplit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon a vajat megolvasztom, benne a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, fûszerezem, belemorzsolom a leveskockát. Amikor megfõtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt, egyet forralok. rajta.

Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, s locsolok rá szõlõolajat. Olívaolajos pirítóssal fogyasztom.







Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/07/tejs...

sponsored links

Keres?s