Tejszínes chilis, currys csirkemellcsíkok kurkumás, petrezselymes zöldborsós rizzsel

2014-07-17

sponsored links

Tejszínes chilis, currys csirkemellcsíkok

kurkumás, petrezselymes zöldborsós rizzsel

Indiában az étlapon külön vannak feltüntetve a currys ételek. Volt alkalmam több alkalommal is indiai fogadásokon résztvenni. Svédasztalos rendszerben kinálták a finomabbnál-finomabb étkeket. A curry ott is külön asztalon volt, no és persze a vegetáriánus ételek sokasága.

Hozzávalók:

  • 0,5 csirkemell (kb. 25 dkg)
  • 0,5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db csiperkegomba
  • 1 tk gyömbér
  • 1 db chilipaprika
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • õrölt fekete bors
  • curry
  • 0,5 bögrényi rizs
  • 0,25 bögrényi zöldborsó
  • 2 szál petrezselyem 
  • 2 db chili díszítéshez
  • 1 db paradicsom


  • Elkészítés:

    A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, s szórok rá bõven curryt. A rizst beáztatom, sózom.

    Másnap a rizshez hozzáadom a borsó, felteszem fõni, a hagymákat aprítom, egy serpenyõben olívaolajon üvegesre párolom, ráteszem a csirkemellcsíkokat, fehéredésig pirítom.

    Közben aprítom a gombát, s a chilit,  a serpenyõbe rakom. 5 perc után ráöntöm a tejszínt, fûszerezem, fedõ alatt párolom.
    Aprítom a petrezselymet, a megfõtt rizshez, borsóhoz adom, szórok rá kurkumát, összekeverem.

    Egy tányérra két kupacot formázok Mellészedem a csirkemellet, locsolok rá szaftot, a rizst díszítem csilivel és paradicsomszeletekkel.




    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/07/tejs...

    sponsored links

    Keres?s