TEJSZÍNES-HAGYMÁS TARJA

2014-07-13

sponsored links

Sokan vannak akik csak hétvégén fõznek, mindenki ott eszik ahol dolgozik. Nálunk azonban a férjem este eszi az "ebédet", vagyis a fõtt ételt. Próbálok változatosan fõzni és persze olyat amit szeret.
A mai húsos ételt Andinál találtam, ott azonban karajból volt elkészítve. Én inkább tarjából szoktam az ilyen húsokat sütni, mert azt jobban szeretjük.
Változtattam is a recepten a mi ízlésünk szerint.

6 szelet sertéstarja csont nélkül
só, õrölt bors
2 nagy fej vöröshagyma
1 kk. õrölt piros erõspaprika
olaj, kb. 3-4 ek.
3 - 4 dl fõzõtejszín
1 lapos ek. étkezési keményítõ 

petrezselyemzöld

makaróni tészta

A tarja szeleteket sóztam, borsoztam.
Az olajban mindkét oldalát átsütöttem és egy tepsibe egymás mellé raktam. Az erõs paprikát rászórtam.
A visszamaradt olajban megpirítottam a felkarikázott vöröshagymát és rápakoltam a hússzeletekre.
A tejszínben simára kevertem az étkezési keményítõt és ráöntöttem a  tepsiben lévõ húsra.
Alufóliával befedtem és a sütõben kb. másfél órát sütöttem.

A tésztát rövidre tördeltem, kifõztem.
Tálaláskor a húst megszórtam felaprított friss petrezselyemzölddel.



Jó étvágyat!





Folytats a blogon ... piroskonyha.blogspot.com/2014/07/tejs...

sponsored links

Keres?s