Tejsz?nes fokhagym?s varg?nya - Hribi cu sm?nt?n? ?i usturoi

2023-08-31

sponsored links

Hozz?val?k:  50 dkg megtiszt?tott varg?nya, 1 nagyobb hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2,5 dl tejsz?n, 1 ev?kan?l tejf?l, 1 dl olaj, 1 ev?kan?l liszt, friss z?ldf?szerek(petrezselyemz?ld, kapor).

Elk?sz?t?se:  A varg?ny?t megmossuk, nagyobb kock?kra v?gjuk ?s lecs?p?gtetj?k. Az apr?ra v?gott hagym?t az olajon ?vegesre dinsztelj?k, hozz?adjuk az apr?ra v?gott fokhagyma fel?t, majd azonnal r?tessz?k a gomb?t. S?zzuk, borsozzuk, fed? alatt, t?bbsz?ri kever?ssel puh?ra p?roljuk. R?sz?rjuk a lisztet, fel?ntj?k a tejsz?nnel, ?sszekavarjuk ?s kis l?ngon p?r percig m?g f?zz?k. A v?g?n belekavarjuk a tejf?lt, hozz?adjuk a megmaradt ?s ?tt?rt fokhagym?t ?s megsz?rjuk apr?ra v?gott z?ldf?szerekkel. Puliszk?val vagy f?tt t?szt?val t?laljuk. 

 


Hribi cu sm?nt?n? ?i usturoi    

Ingrediente:  500 g ciuperci hribi cur??ate, 1 ceap? mai mare ?i 2-3 c??ei de usturoi, 250 ml sm?nt?n? de g?tit, 1 lingur? sm?nt?n? fermentat?, 100 ml de ulei, 1 lingur? f?in?, frunze de p?trunjel ?i m?rar.

Prepararea: Ciupercile se spal?, se taie ?n cuburi mai mari ?i se las? s? se scurg?. Ceapa m?run?it? se c?le?te ?n ulei p?n? devine sticloas?, se adaug? jum?tate din cantitatea de usturoi tocat fin, dup? care se pun imediat ?i ciupercile. Se asezoneaz? cu sare ?i piper, se acoper? ?i se las? s? se ?n?bu?e, amestec?nd din c?nd ?n c?nd. Se presar? f?ina peste ciuperci, se adaug? sm?nt?na lichid?, se amestec? ?i se fierbe la foc mic c?teva minute. La final se adaug?  amestec? sm?nt?na fermentat?, usturoiul r?mas  ?i se presar? ierburile tocate m?runt. Se serve?te cu m?m?lig?.



Folytats a blogon ... https://www.aledakonyhaja.hu/2023/08/...

sponsored links

Keres?s