Tejfölös zöldbabfõzelék

2014-05-14

sponsored links

Édesapámnak vannak érdekes szokásai. Ilyen például, hogy a borsót imádja nyersen, de fõzelékként már nem bírja elviselni. Ugyanez a helyzet a répával is. Ám a zöldbab mindenféle formában jöhet, legyen az rakottas, leves, valamilyen köret, vagy éppen-mostani alanyunk-fõzelék! Ezúttal fasírtot gyártottunk mellé, de a nagy sikerének köszönhetõen hamarabb elfogyott, minthogy kép készülhetett volna róla?sebaj, lássuk azt a zöldbabfõzeléket!

DSCN4352.JPG

Hozzávalók:

-1 kg zöldbab

-1 nagy pohár tejföl

-1 nagy fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-Olaj, liszt (kb. 2 evõkanál) a rántáshoz

-Só, bors, babérlevél, ízlés szerint ecet

A zöldbabot tegyük fel fõni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, 1-2 babérlevéllel, esetleg apróra vágott petrezselyemmel. Amikor a bab kezd megpuhulni, akkor készítsünk egy hagymás-fokhagymás zsemleszínû rántást. A rántást keverjük csomómentesre a pohár tejföllel, valamint pár kanál fõzõlével. Aki ?pirosan? szereti ezt a fõzeléket, az tegyen bele fûszerpaprikát. Rántsuk be az ételünket, pár percig rotyogtassuk, ha pedig szükségesnek ítéljük, fûszerezzünk utána. Legvégül pár csepp ecettel tegyük fel az i-re a pontot.

Kínáljuk bármilyen feltéttel, a zöldbabfõzelék mindig ízletes csemege!

Jó étvágyat hozzá!

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/05/14/tejfolos_...

sponsored links

Keres?s