Tejfölös zöldbab leves
sponsored links
Ez a leves azok közé a levesek tartozik, amit gyorsan el lehet készíteni és a nyári melegben sem terheli meg a gyomrot.
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
vegeta (ha van házi)
1 kis pohár tejföl (175 g)
2 ek liszt vagy ételkeményítõ
zöldség zöld
Elkészítés:
A vöröshagymát megpirítom olajon, majd rádobom a zöldbabot, ezzel is tovább párolom.
Felöntöm vízzel, vegetával és borssal fûszerezem. Apróra vágott fokhagymát szórok bele. Addig fõzöm míg a zöldbab megpuhul. Közben egy kis serpenyõben pici olajon megpirítom a lisztet, de csak világosra. Hozzáöntöm a tejfölt, vízzel felöntöm, simára keverem. Végül a leveshez öntöm és összeforralom. Tálaláskor apróra vágott zöldség zölddel megszórom.
Zöldbab leves édesen
Nagyon hosszú éveken keresztül csak így készítettük el, mert ez a legegyszerûbb levesek egyike.
Hozzávalók: zöldbab, pici olaj, 1 ek liszt, 1 tejföl, só
tálalásnál cukor vagy nyírfacukor ízlés szerint, esetleg ecet
tálalásnál cukor vagy nyírfacukor ízlés szerint, esetleg ecet
Elkészítés:
A zöldbabot olajon megpirítom. Ez fontos, mert így még sem lesz olyan vad ízû (ahogy mamám mondaná). Majd sózom, vízzel felöntöm. Puhára fõzöm és végül a habarás készítõmmel elkészítem a habarást. Elõször vizet öntök bele, majd a tejföl végül a liszt kerül bele. Jól összerázom és a leveshez öntöm, összeforralom.
Tálaláskor ízesítem. Tatám cukor helyett ecettel ízesíti.
Tálaláskor ízesítem. Tatám cukor helyett ecettel ízesíti.