Tejfölös-sajtos pogácsa

2014-08-09

sponsored links

Ez a pogácsa nem jött volna létre, ha nem találok a hûtõben egy vödör tejfölt, amit sürgõsen fel kell használni... továbbá ha nem találom meg Vikinél az alábbi receptet:)

Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
5 dkg élesztõ
3 tojás sárgája
1 evõkanál kristálycukor
1 csapott evõkanál só
5-6 dl tejföl
A tetejére: reszelt sajt, de természetesen bármit tehetünk rá (köménymag, szezámmag stb.). 

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztõt és a cukrot hozzáadva felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a tojások sárgáját, a sót, végül a tejfölben felfutott élesztõt és simára dagasztjuk a tésztát. Kb. fél órán át letakarva pihenni hagyjuk.
Lisztezett nyújtólapon ujjnyi vastagságúra sodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Vagy ha lustábbak vagyunk - mint most én -, akkor vágjuk kockákra és így kevesebb leesõ rész lesz, amit újra össze kellene gyúrnunk.) Sütõpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és kb. 20 percig újra kelni hagyjuk langyos helyen. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük reszelt sajttal, és 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt aranyszínûre sütjük. Frissen a legfinomabb!


Folytats a blogon ... konyhavirtuoz.blogspot.com/2014/08/te...

sponsored links

Keres?s