Tejfölös raguleves friss lestyánnal

2014-08-18

sponsored links


Nálunk a leves az a hétvégi étkezések elengedhetetlen része. Bogó imádja és szinte felháborodást kelt ha egy-egy étkezéskor nincs leves az asztalon. Imádom, hogy ennyire szereti és így még nagyobb öröm a fõzés. Így aztán sokszor van, hogy új levesekkel is próbálkozom és mindig nagyon lelkes a kóstolótáborom! :-)
Ez a leves most egy nagy adag frissen szedett lestyánnal is gazdagabb lett amit a kedves szomszéd kertjébõl kölcsönöztünk! ;-) Itt is köszönet érte Szilvi! ;-) Lestyán nálunk nincs, de azért idén már volt lehetõségem saját fûszerkertet (egy számomra nagyon kedves, raklapos fûszerkertet) készíteni. Nagyon élvezem, hogy csak kiugrok a kertbe és frissen szedett fûszerrel gazdagíthatom vele az ételeket.

Hozzávalók:
kb 30 dkg csirkemell
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó
3 közepes méretû burgonya
2-3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 zeller
1 csokor petrezselyem zöldje
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítõ
1 maréknyi friss lestyán
1 nagy doboz tejföl
1 csapott evõkanál liszt

A csirkemellet apró kockákra vágjuk és a zöldségeket megtisztítjuk, majd a burgonyát, a répát, a fehérrépát, a hagymát szintén apróra daraboljuk.
A vöröshagymát egy kevés olajon megdinszteljük majd hozzáadjuk a csirkemellet és pár perc alatt fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket -a burgonyát, a répát, a fehérrépát, a fokhagymát és a zellert- és sóval, borssal fûszerezzük. Folyamatos kevergetés mellett pár percig pároljuk a zöldségeket is majd félrehúzzuk a tûzrõl. A tejfölben elkeverjük a lisztet és a zöldségekre öntjük, alaposan összekeverjük majd az egészet jó bõven felengedjük vízzel.
Ételízesítõvel fûszerezzük, majd belekerül a csokorba kötött petrezselyem is.
Ha már majdnem megfõtt a hús és a zöldségek is, akkor hozzáadjuk a zöldbabot és a zöldborsót is, majd beleaprítjuk a lestyánt.
Készre fõzzük a levest és tálaláskor citrommal ízesíthetjük.

Tipp:
- a levesbe tehetünk fõzés közben is citromlevet.
- tovább gazdagítható ha fõtt tésztát is kínálunk hozzá.

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2014/08/tej...

sponsored links

Keres?s