Tejfölös pogácsa

2014-04-28

sponsored links

Idén húsvétkor sok édes sütit követtem el, ezért elõállt az a ritka helyzet, hogy valami sósat szerettem volna enni. Semmi különlegesre nem vágytam, ezért hamar a pogácsa mellett döntöttem. már csak az volt a kérdés, hogy milyen legyen az ízesítése. A hûtõben rábukkantam egy nagy doboz tejfölre, így ez a probléma is gyorsan megoldódott, már csak egy jó recept kellett. Gyorsan rá is leltem a megfelelõre Gizinél, kezdõdhetett a sütés. Gyorsan megvan, még gyorsabban elfogy, mert nagyon finom!

Tejfölös pogácsa



Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 2 tojássárgája + 1 egész a kenéshez
- 3 dkg élesztõ
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- só
- reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk a mikróban, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, felfuttatjuk.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a puha zsírt (mikróba tesszük, másodpercek alatt megvan), a tojássárgákat, a tejfölt, a sót és a tejes élesztõt. Begyúrjuk a tésztát, tiszta konyharuha, meleg hely, 1 óra kelesztés.
Ha megkelt, kinyújtjuk (vastagra hagyjuk a tésztát), a tetejét késsel berácsozzuk, megkenjük a felvert egész tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütõpapíros tepsibe sorakoztatjuk õket, a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. Tiszta konyharuha, 15 perc pihi. Ezután 180 foka elõmelegített sütõbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tûpróba!). Vigyázat, gyorsan fogy!
Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/04/te...

sponsored links

Keres?s