Tejfölös karfiolleves

2014-07-10

sponsored links

Hozzávalók:
1 kis fej karfiol
2 dl tejföl
ételízesítõ
1 liter alaplé (maradék húsleves, vagy ha nincs, 2 db leveskocka 1 liter vízzel felforralva)
1 kk. õrölt fehér bors
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 csapott ek. liszt
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve alaposan megmossuk, majd lábosba téve kevés vizet öntünk rá, megszórjuk ételízesítõvel és a borssal, s félig puhára pároljuk. Ezután felöntjük az alaplével, s hagyjuk, hogy a karfiol kedvünk szerint megpuhuljon. Közben a tejfölbõl és a lisztbõl kevés forró lé hozzáadásával habarást készítünk, és a levesbe csorgatjuk. átkavarjuk óvatosan, s ha újra felfõtt, el is lehet zárni a gázt, készen vagyunk. Utolsó mozzanatként megszórjuk a leves tetejét vágott petrezselyemmel, és már lehet is tányérokba szedni.



Ez egy elronthatatlan, nagyon egyszerû, mégis finom, könnyû kis leves. Elsõsorban meleg nyári napokon szoktam készíteni, amikor semmi nehéz ételre nem vágyik az ember, de jó, ha egy kis leves kerül a gyomrába. Gyakorlatilag húsz perc alatt elkészíthetõ, s melegen, vagy langyosra hülve egyaránt lehet fogyasztani, hiszen semmi zsiradék nincs benne.





Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2014/07/te...

sponsored links

Keres?s