Tejf?l?s csirkecombp?rk?lt kapros t?r?gomb?ccal.

2023-01-06

sponsored links

 

A tejf?l?s csirkep?rk?lt igen kedvelt ?tel n?lunk, melyet ?ltal?ban galusk?val szoktam t?lalni. Most a tejf?l?s p?rk?lt hasonl?an k?sz?lt, viszont eg?sz csirke helyett csak csirkecombbal, a galuska helyett pedig s?s t?r?gomb?cot k?sz?tettem, melyb?l a kaprot sem sajn?ltam ki. A tejf?l?s-szaftos csirkecombhoz pedig nagyon j?l illik a pillek?nny?, s?s t?r?gomb?c.



Hozz?val?k a tejf?l?s csirkecombp?rk?lth?z:

 4 db tanyasi csirkecomb
1 db v?r?shagyma
1 db paradicsom
1 db tv paprika
s? (?zl?s szerint)
1 tk ?tel?zes?t?
1 ek pirospaprika
1 tk Piros Arany
1 tk Er?s Pista (el is hagyhat?)
1 kk major?nna
1 kk kakukkf?
2-3 dl tejf?l
2-3 ek ?tolaj
kb. 1,5 dl v?z
 
 
 
A v?r?shagym?t v?gjuk fel apr?ra. A paradicsomot ?s a paprik?t v?konyan szeletelj?k fel.

Az olajat meleg?ts?k fel, majd adjuk hozz? az apr?ra v?gott v?r?shagym?t, ?s kezdj?k el ?vegesre p?rolni.
 
P?r perc ut?n adjuk hozz? a felszeletelt paradicsomot, ?s a paprik?t, ?s p?roljuk m?g p?r percig, majd helyezz?k r? a csirkecombokat, ?s a h?s mindk?t oldal?t addig s?ss?k m?g kifeh?redik.
 
Ezut?n a zsirad?kot sz?rjuk meg a pirospaprik?val, kanalazzuk r? a Piros Aranyat, ?s az ?zl?s szerinti mennyis?g? Er?s Pist?t, majd keverj?k alaposan ?ssze. 
 
Ezut?n ?nts?k fel v?zzel, keverj?k hozz? a tejf?lt, majd s?zzuk, sz?rjuk meg a f?szerekkel, ?s meleg?ts?k forr?spontig.

Amikor p?rk?ltl? felforrt, vegy?k kisebbre a l?ngot, majd sz?p lassan f?zz?k puh?ra a h?st. (amikorra a h?s puh?ra f?l, akkorra a szaft is sz?pen bes?r?s?dik)
 
K?zben k?sz?ts?k el a kapros t?r?gomb?cot.


 

 Hozz?val?k kb. 16 db gomb?choz:

50 dkg t?r?

1,5 ek b?zadara

2 db toj?s (nagy)

1kk s?

1 kisebb csokor kapor

p?r ek liszt a beleforgat?shoz


 A toj?sokat v?lasszuk sz?t, majd a feh?rj?t egy csipet s?val verj?k fel k?zepesen kem?ny habb?.

A kaprot v?gjuk fel apr?ra.

A t?r?t vill?val t?rj?k ?ssze, majd adjuk hozz? a toj?ss?rg?t, a b?zadar?t, a s?t, az apr?ra v?gott kaprot, ?s keverj?k alaposan ?ssze.

Ezut?n k?t r?szletben keverj?k hozz? a toj?sfeh?rjehabot is, majd fedj?k le folpack f?li?val, ?s tegy?k be p?r ?r?ra vagy eg?sz ?jszak?ra a h?t?be. (?n este kevertem ?ssze, ?s m?snap d?lel?ttig a h?t?ben pihent.)

K?zvetlen?l f?z?s el?tt vegy?k ki a h?t?b?l, majd egy fagyiskan?llal adagoljuk ki a gomb?cokat.

Ezut?n egyes?vel hempergess?k meg a lisztbe, majd form?zzuk meg a gomb?cokat.

Egy ed?nybe ?nts?nk b?s?ges mennyis?g? vizet, adjunk hozz? egy nagyobb csipet s?t, majd meleg?ts?k forr?spontig.

Ezut?n helyezz?k bele a gomb?cokat, ?s gy?ngy?z? v?zben f?zz?k 5 percig, majd z?rjuk el a g?zt ?s lefedve hagyjuk a v?zben m?g 8-10 percig.

Ezut?n sz?r?kan?llal szedj?k ki, alaposan csepegtess?k le, ?s t?lal?sig tartsuk melegen.



T?lal?skor kanalazzuk p?r ev?kan?l tejf?l?s szaftot a t?ny?rba, majd helyezz?nk r? egy csirkecombot, ?s p?r darab kapros t?r?gomb?cot, majd ?gy k?n?ljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2023/01/t...

sponsored links

Keres?s