Tejberizstorta

2014-05-11

sponsored links



Lánykáimat ünnepeltük, két torta készült a vacsorához, ez volt az egyik. Finom, egyszerû, tejberizs-fanatikusoknak kötelezõ. :) A tortát célszerû a tejberizs fõzésével kezdeni, de kinek a pap... A rizst átöblítem és a vízzel, egy csipet só és egy felhasított vaníliarúd társaságában, lefedve, lassú tûzön fõzni kezdem. Néha ránézek és amikor a rizs már nagyjából felveszi a vizet, hozzáöntöm a a tejet is. A tej beszívódása után következik a cukor és a tejszín, felforralom, majd a tüzet elzárva hagyom, hogy a rizs a maradék nedvességet is magába szívja. Idõnként átkeverve kihûtöm a tejberizst - közben érdemes megkóstolni és ha szükséges, még ízesíteni.
A piskótához a sütõt elõmelegítem 190 °C-ra. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket elkezdem felverni egy pici sóval. Amikor már félig felvertem, hozzáadom a cukor felét és azzal együtt keményre verem. A sárgájához adom a maradék ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2014/05/tejberizstor...

sponsored links

Keres?s