Tejberizs pudinggal

2014-05-04

sponsored links

Egyszerûbõl még jobbat tipikus esete? Tejberizzsel elég nehéz mellé lõni ott, ahol gyerekek  vannak. Mert azért a legtöbbjük ezt szereti. És gyanítom nem tévedek, ha ezt mondom a felnõttek jelentõs részére is. Mi legalábbis imádjuk. Natúr változatban elkészítve én fahéjjal, család többi 3 tagja szigorúan kakaóval (esetleg lekvárral). Most egy pudingos verzió készült, ami ?pucéran? is marha fincsi? :) De megdobhatjuk egy kis friss eperrel, vagy reszelhetünk rá étcsokoládét, rontani  biztos nem fog az összhangon.

vanília pudingos tejberizs

Hozzávalók
1 liter tej
1-2 ek vaj
csipet só
10 dkg cukor
20 dkg rizs

1 cs. fõzõs vaníliás pudingpor

2 dl tej

A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan idõközönként megkevergetve, de lefedve lassú tûzön kb. 30 perc alatt készre fõzzük. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük 2 dl tejjel, és folytonos keverés mellett a rizshez öntjük. Összefõzzük, és ezzel el is készült a desszert/uzsonna/tartalmas leves utáni második fogás.

Jó étvágyat hozzá! ;-)

vanília pudingos tejberizs

Hasonló bejegyzések:





Tejberizs


DSCF3068_2
Tarte tatin (Francia almatorta)


anyaknapitorta_2
Anyák napi "torta"



Csirkés pite




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/04/tejbe...

sponsored links

Keres?s