Tejbegrízbõl gombócot!

2014-04-07

sponsored links

Egy klasszikus továbbgondolva? Vacsorára, vagy egy sûrû, kiadós gulyás/bableves utáni második fogásnak ajánlom! És csupán 5 összetevõre van szükséged, ami nagyjából minden háziasszony konyhájában fellelhetõ. Ha pedig épp kifogytál valamibõl, az se akadály, mert ezek bármelyik sarki közértben beszerezhetõek!

tejbegrízbõl gombóc

Szándékosan nem kapta a bejegyzés a daragombóc vagy grízgombóc nevet, mert attól tartottam, mindenki a levesbetétre gondol egybõl. Nekem legalábbis az a grízgombóc. Pedig ez is az ám! :) Egy mód arra, hogy a klasszikus tejbegrízt egyetlen mozdulattal felturbózd. Múlt héten készült egyik este vacsorára a gyerekeknek, miután fogalmam nem volt, mit adjak nekik. Aztán lett fogalmam? Ha láttad már a blogomon a túrógombóc receptjét, akkor talán már ki is találtad, hogy ez a tejbegríz-gombóc nagyjából mit fog takarni.

Nézzük, hogy mi az, ami szerintem tényleg minden konyhában fellelhetõ. Tej, búzadara, cukor, olaj, zsemlemorzsa. Ennyi, meg egy bambi. Sûrû tejbegrízt a kezdõ háziasszonyok is tudnak fõzni, sõt ?kötelezõ?, hogy életünk elsõ tejbegrízében megálljon a kanál?.  Most ássuk elõ ezt a kezdõ háziasszonyt jó mélyrõl, és készíttessük el vele ezt a tejbegríz-gombócot!

Hozzávalók

3 dl tej

csipet só

60 gramm búzadara

4-5 ek cukor

2 ek olaj

4-5 ek zsemlemorzsa

A tejet egy csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb. félidõben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát, és kevergetjük, hogy ne legyen csomós. És az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hûlni. Az olajat egy serpenyõben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát, és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd, és könnyen leéghet.

A kihûlt és kemény tejbegrízbõl vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják! Ja és ha kihûlt a tejbegríz, akár gyerekekkel is gyúrhatjuk a gömbiket bátran! ;-) Jó étvágyat!

DSCF7893_2

Gyertek Facebookra!!!!



Hasonló bejegyzések:




babavilag_turogomboc2
Babapercek ? Túrógombóc


DSCF3240
Túrógombóc ? aki ennél egyszerûbbet tud, az hazudik :)



Õszibarack krémleves túrógombóccal


túrógombóc
Túrógombóc étcsokoládéval




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/07/tejbe...

sponsored links

Keres?s